PostHeaderIcon Sah la dragoste!?

Alegerile ne aparţin şi depind în totalitate de fiecare dintre noi, scria un bun prieten cu ceva timp în urma. Era ferm convins că va şti să aleagă încheind un capitol al vieţii şi deschizând unul nou cu toate oportunităţile direct proporţionale cu mărinimia sufletului sau. Acea tărie cu care îşi susţinea teoria nu avea în calcul faptul că trecutul îl va urmări. I-am analizat situaţia la rece, punând în balanţa şi luând în calcul toate variantele ce i-ar fi concretizat viitorul, cu tot cu variabile şi necunoscute, incluzând şi acel „şi dacă..” . Dacă stai să îţi storci şi ultimul neuron, poţi într-o mare masură să stabileşti un viitor relativ al persoanei cât mai aproape de adevăr, cu condiţia să asociezi viaţa cu o tablă de şah în care tu, jucător, vrei să caştigi. Pentru asta trebuie să ştii să acţionezi pentru a determina, angrenând cât mai mulţi pioni şi resurse, atribuindu-le un scop precis în funcţie de capacitatea fiecaruia de a a-l indeplini. Fiecare îndeplinire inducând o reacţie premergătoare faţă de un alt pion care va reacţiona în consecinţă, având efectul scontat mai tarziu. Scopul final, însă, îl ştii numai tu.

Dar jocul de şah este un sport al oamenilor inteligenţi, nu şi îndragostiţi, iar dragostea nu este nici pe departe un sport, cu atât mai puţin un joc al minţii. Pentru a te îndragosti nici măcar nu trebuie să ai un intelect bine dezvoltat. Mai mult chiar, toată inteligenţa îţi este greu încercată în definiri contradictorii şi spulberată în final de un singur sentiment, cel mai de temut prin unicitatea sa, acela de om îndragostit. Contrar oricărei teorii despre învinşi şi învingatori sau dogmă ce ţine de statutul social al individului, în dragoste eşti întotdeauna cel învins. Restul este numai o chestiune de atitudine şi de acceptare.

Tu …ştii şah?
2 comentarii:

Anonim spunea...

O seara frumoasa ! Imi place modul in care gandesti si revin ... Sau poate pentru prima data vreau sa recunosc ca sunt brasoveanca ...

http://www.youtube.com/watch?v=uB14csoTCVk

Nobody si numai pentru prieteni Iolanda ...

bubulina spunea...

Imi place foarte mult sahul, joc destul de des cu baiatul meu, insa cu dragostea nu cred ca ai sanse de castig avand-o ca si adversar. Imi placea sa cred candva ca sunt regina care dadea sah-mat la fiecare joc, insa ma trezeam repede la realitate cand regele gasea o cale de a se refugia scapand de amenintarile unei regine indragostite...

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Codlea, Brasov, Romania
Firimituri de suflet.. Tu ştii ce e fericirea? Dar jumătatea sufletului? Fericirea este o stare relativă a celor care mai ştiu să viseze, iar jumătatea sufletului.. este cel mai frumos vis pe care nu vom şti nicicând să-l trăim în realitatea noastră, căci suntem prea slabi să învăţam să ne trăim propriile vieţi.

Cauta:

Horoscop

berbectaurgemeni
racleufecioara
balanta scorpion sagetator
capricornvarsatorpesti

Blogroll

Video

Loading...

Persoane interesate

Parteneri

Codlea Info

Radio Codlea!

toateBlogurile.ro

Check PageRank