PostHeaderIcon Marile iubiri,câinii conştiinţei şi carapacea singurătăţiiDeseori am senzaţia că oricât de bine aş încerca să fac un lucru în raport cu altă persoană, lucruri care să reflecte bunătatea, mă urmăresc gânduri care muşcă precum câinii din conştiinţa mea, hăcuind-o şi ştirbind-o, o luptă acerbă în care conştiinţa cade răpusă cu ultimele-i cuvinte pe buze: “Eu nu am voie sa fiu asa”. Şi-atunci, în rânjetul jivinelor, te regăseşti răzbunator, potolindu-ţi setea satisfacţiei odată cu atingerea scopului. Sunt doar fracţiuni de moment ce-ţi întunecă oglindirea frumosului pe care îl reprezinti în esenţă, căci, conştiinţa va birui într-un final, lăsând loc golului amar al regretelor. Să fie câinii conştiinţei rezultatul propriilor frustrări sau un mod de apărare, parte din mecanismul perceperii celuilalt, independent de voinţa noastră?

Avem deseori tendinţa de a ne închide în propria carapace atunci când lucrurile nu merg cum trebuie, ajungând să devenim introvertiţi pe o perioadă determinată, cu toate că o atât de mare nevoie de atenţie. Indiferent că vorbim despre dezamăgiri, lipsuri, nevoi neîmplinite sau insuficienţe, închidem orice formă de comunicare cu cei din jur. O astfel de alegere ne afectează pe viitor, subconştientul acţionând ca sistem de apărare până la limita de a deveni străini de noi înşine, pierduţi în spaţiu şi timp. Şi totuşi, de ce alegem singurătatea ca soluţie de rezolvare când avem alternativa?

Iubirea de azi, trecutul de mâine.. Făcând o retrospectivă, marile iubiri au urmat acelaşi drum.
S-au născut, au înflorit, au atins apogeul şi au murit într-un final, timpul fiind relativ. Şi n-am întâlnit încă pe cineva să îmi spună că iubirea sa nu a murit. Ca dovadă stă cea de a doua mare iubire a sa. Şi vor continua astfel încât firescul existenţial să îşi urmeze cursul. De ce alegem să iubim, să hrănim o dragoste către apogeul acesteia, când suntem conştienţi că îi vom aşeza flori pe mormânt într-o bună zi?

6 comentarii:

Roxana Cucu spunea...

:) Cred ca uneori sunt binevenite momentele de singuratate, iar dupa ce trecem de etapele specifice ei, chiar si peste instrainarea de noi insine, devenim mai puternici, ajungem sa ne cunoastem mai bine si incepem sa privim cu mai multa intelepciune anumite aspecte, stari, persoane, chiar si pe noi insine.
Alegem sa iubim, chiar daca suntem constienti sau nu ca acea iubire va muri, pentru ca merita! Acele clipe traite cand iubirea se afla la apogeu merita orice zbucium ulterior.

ANDU spunea...

Ce usor e de zis, dar oare teama de a pierde nu este uneori mai mare decat dorinta de a castiga? Eu nici acum nu constientizez, de aceea ma intreb.. Ma bucur ca cineva spune atat de hotarat ca alege sa iubeasca avand certitudinea ingoparii iubirii pe care o creste.

Roxana Cucu spunea...

Pentru ca uneori mai avem speranta... Nu se spune in zadar ca "Speranta moare ultima!" Speram ca iubirea de azi sa ne distruga asa-zilul mecanism de aparare care, cred eu, este mai mult un scut, mai mult o masca...periculoasa pentru ca uneori ne-o afisam si fata de noi insine. Si da, aleg sa iubesc chiar daca e posibil ca maine sa tin doliu doar pentru ca e mai bine sa simti ceva,chiar si durerea, decat sa nu simti deloc...

Roxana Cucu spunea...

*asa-zisul

ANDU spunea...

Pesemne ca te numeri printre cei pe cale de disparitie, caci in lungile mele cautari prin viata rareori mi-a fost dat sa percep oameni cu o astfel de aura, Roxana.

Roxana Cucu spunea...

Multumesc frumos! Probabil ca atmosfera blogului ma face sa apar asa...:) E liniste aici.

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Codlea, Brasov, Romania
Firimituri de suflet.. Tu ştii ce e fericirea? Dar jumătatea sufletului? Fericirea este o stare relativă a celor care mai ştiu să viseze, iar jumătatea sufletului.. este cel mai frumos vis pe care nu vom şti nicicând să-l trăim în realitatea noastră, căci suntem prea slabi să învăţam să ne trăim propriile vieţi.

Cauta:

Horoscop

berbectaurgemeni
racleufecioara
balanta scorpion sagetator
capricornvarsatorpesti

Blogroll

Video

Loading...

Persoane interesate

Parteneri

Codlea Info

Radio Codlea!

toateBlogurile.ro

Check PageRank