PostHeaderIcon Un viitor la timpul trecut

De câte ori nu ni s-a întâmplat să avem un puternic sentiment de insuficienţă? Să ai gustul amar al dezamăgirii, iar aceasta să fie cu atât mai puternică dacă vine din partea celor la care te aştepţi mai puţin. Cei de la care nu te aştepţi să dezamagească vreodată, sunt cei pe care îi priveşti în fiecare zi cu admiraţie, ridicându-le un piedestal, având convingerea că fiecare mistrie de mortar ce zideşte cu sudoarea frunţii este meritorie. Si dacă munca înnobilează, deseori greşim, atunci când, din dorinţa de a ridica o coloană a infinitului, modelăm după propriile năzuinţe în încercarea de a atinge perfecţiunea. O perfecţiune pe care ne-o dorim transpusă în realitatea de zi cu zi. Dar oamenii nu sunt perfecţi şi nu vor fi niciodată, la fel cum un meşter Manole va avea întotdeauna nevoie de o Ana pentru a urma un ideal.

Cuvinte simple... Cuvinte într-o mie de gânduri.. Cuvinte atât de aproape de un ideal. Simple cuvinte...

Oamenii nu greşesc dacă ştii să îi accepţi aşa cum sunt şi nu le îngrădeşti visele. Dar omul din tine o va face sub povara aşteptărilor, o povară ce va surpa fiecare mistrie din piedestalul înțelepciunii. Într-o viaţă de om, există un timp pentru fiecare dintre noi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Codlea, Brasov, Romania
Firimituri de suflet.. Tu ştii ce e fericirea? Dar jumătatea sufletului? Fericirea este o stare relativă a celor care mai ştiu să viseze, iar jumătatea sufletului.. este cel mai frumos vis pe care nu vom şti nicicând să-l trăim în realitatea noastră, căci suntem prea slabi să învăţam să ne trăim propriile vieţi.

Cauta:

Horoscop

berbectaurgemeni
racleufecioara
balanta scorpion sagetator
capricornvarsatorpesti

Blogroll

Video

Loading...

Persoane interesate

Parteneri

Codlea Info

Radio Codlea!

toateBlogurile.ro

Check PageRank